Alden Biesen (B)

Landcommanderij Alden Biesen is een kasteel dat de moeite waard is om te bezoeken. Wij waren er afgelopen zondag, midden in de winter. Het is een goed onderhouden, prachtig complex, dat bruist van de activiteiten. Wij gaan er zeker nog eens terug in een ander jaargetijde. De Engelse tuin lijkt ons dan ook het bezoeken waard.Krokusvakantie febr mrt 2016-003
Mijn broer, die altijd op zoek is naar zeldzame planten, vond er weer één op de binnenplaats van het kasteel. De naam is ‘Behaard Breukkruid’. Alleen met loep kun je de harige structuur van het plantje zien. Hoe mijn broer met het blote oog  zo’n plantje ziet is mij altijd een raadsel.

IMG_9385

IMG_9386

3 gedachtes over “Alden Biesen (B)

  1. Daar wordt je op getraind… ik zie orchideeën terwijl anderen erlangs lopen. Ik kom vaker daar op de commanderij, jaarlijks is er een super orchideeënshow.

    Like

  2. Ik heb dit kasteel ong. 45 à 50 jaar geleden bezocht, toen de laatste kasteelheer er nog woonde – in z’n eentje, in een paar zeer armoedige kamertjes. Het kasteel stond grotendeels op instorten… Mijn vader schreef er een artikel over in het blad van de Vlaamse Jeugdherbergcentrale. ’t Schijnt dat er nu elke zomer een geweldig festival plaatsvindt van Keltische muziek… Als we ooit een keer thuis zijn in de zomer, wil ik daar graag heen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s