Utrecht

Gezellige dag met zuslief in Utrecht doorgebracht. Het was een stralende dag, het voorjaar hing in de lucht, Utrecht op zijn best.

Utrecht 12-03-2016Ons doel was een bezoek te brengen aan het Centraal Museum, waar een tentoonstelling was over ‘haar’. Een bijzonder onderwerp vond ik het. IMG_9476Ook interessant dat er toch een behoorlijk aantal kunstenaars ‘haar’ als materie verwerkt heeft in kunst. Door de geschiedenis heen is ‘haar’ als aandenken aan overleden personen vaak verwerkt in sieraden, schilderijtjes enzovoort.

Sommige objecten waren luguber om te zien, maar er was ook werk bij wat erg fragile en teer was en daardoor indrukwekkend mooi.Utrecht 12-03-2018

Wandelend door de stad liepen we nog even het Catharijne Convent binnen, om te kijken naar een tentoonstelling over Franciscus van Assisi. In Italië was ik jaren geleden al eens erg onder de indruk geraakt van de prachtige fresco’s in de kerk van Assisi. Deze tentoonstelling(samengesteld door Henk van Os) liet zien dat de heilige Fransciscus ontzettend vaak het onderwerp is geweest van kunstenaars. Blijkbaar heeft hij enorme indruk gemaakt en was inspirerend voor veel mensen.Utrecht 12-03-2017

4 gedachtes over “Utrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s