Trekvogelpad: ’t Schouw – Koog-Zaandijk

Het mooie weer lokte. Wij trokken onze wandelschoenen aan en vertrokken vanaf ’t pontje over ’t Noord-Hollands kanaal bij ’t Schouw richting Landsmeer. Dit is een etappe richting Bergen aan Zee. We zijn immers vanaf huis gestart richting Enschede, maar daardoor ontbreken nog enkele etappes richting Bergen. IMG_9494 De wandeling loopt door weidegebied en komt heel dicht bij de ring van Amsterdam. Het autogezoem is hier dus ook steeds te horen en de sky-line van Amsterdam is steeds te zien. We hadden de koude wind hoofdzakelijk in de rug, dus daar hadden we weinig last van.IMG_9496 Na de koffie in Landsmeer liepen we natuurgebied ’t Twiske in. Dit is voor ons allemaal vrij bekend terrein. Hier fietsen en wandelen we vaker. Het was nog vrij vroeg en nog heerlijk rustig.IMG_9501 Via Oostzaan komen we in natuurgebied Jagersplas onder de rook van Zaandam. Haaldersbroek is nog wel een pittoresk wijkje waar we doorkomen voordat we op de Zaanse Schans in alle drukte verzeild raken. Vandaaruit richting station en dan hebben we weer 20 kilometer erop zitten. Moe maar voldaan treinen we huiswaarts.IMG_9502 IMG_9503 IMG_9513Het was weer een mooie, afwisselende route.

Een gedachte over “Trekvogelpad: ’t Schouw – Koog-Zaandijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s