Trekvogelpad: Soesterberg – Doorn

Vandaag liepen we een etappe van 21 kilometer. Het was voornamelijk een wandeling door het bos. De zon scheen en het waaide flink. Door de bosrijke omgeving liepen we best luw en de jassen konden dan ook al snel uit.IMG_9566In Austerlitz hebben we even gepauzeerd bij café -restaurant ’t Plein. Wij kenden dit adres nog als ‘De Jonckvrouw’. Een kunstwerk van Nicolas Dings (Een tweeluik voor Austerlitz) stond zomaar langs de kant van de weg, ergens buiten het dorp.

IMG_9570IMG_9568

 

 

 

 

 

 

 

 

Het volgende bos diende zich aan. In dit gebied zijn de bossen onderdeel van  landgoederen. Zo liepen wij over landgoed Den Treek. Daar stond dan op een heuveltop van de Utrechtse heuvelrug zo’n allerliefst theekoepeltje. IMG_9573

IMG_9576Op het raadhuispleintje achter het station in Maarn zitten we even uit de wind in het zonnetje bij een oorlogsmonument. IMG_9577Dan volgen de laatste 5 kilometer van vandaag over glooiend terrein. Op de St.Helenaheuvel in de Kaapse bossen heb je een prachtig uitzicht over het heidegebied. Het terras was helaas vol. Maar wat een prachtige plek is dit!IMG_9580Zo waren we al vrij snel in Doorn, waar we op de bus stapte naar huis. IMG_9581 Moe maar voldaan  en met de zon in het gezicht zitten we thuis op de bank.

5 gedachtes over “Trekvogelpad: Soesterberg – Doorn

  1. Een mooie tocht lijkt mij. Misschien moesten wij ook maar eens aan het trekvogelspad beginnen. Ik krijg er zin in. Maar eens beginnen met het boekje aan te schaffen en dan plannen met campings en dergelijke. Een camping uitzoeken vanwaar uit we een keer rechts en een keer links kunnen en dan een volgende keer weer zoiests. Zo hebben we het Pieterpad en Maarten van Rossempad ook gelopen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s