Trekvogelpad: Doorn-Amerongen

img_2628We pakten de draad van het Trekvogelpad weer op in Doorn. Het was een zwaarbewolkte dag, best fris (max.10 graden), maar geen regen. Naast keizer  Wilhelm  is ook Vestdijk een bekende inwoner van Doorn en dus geëerd met een standbeeld. Nadat we langs het landgoed van Huis Doorn eindelijk helemaal ‘buiten’ waren, dachten we van de stilte en de rust te gaan genieten. We hadden misgerekend: het trekvogelpad zat vol met trackers, oude knetterende, stinkende roestbakken, maar ook prachtig opgeboende machines. Allemaal met trotse eigenaren die genoten van hun puzzeltochtje door de natuur.img_2629Wij liepen naar Langbroek hopend op een gelegenheid om koffie te drinken. Helaas, alles gesloten. Verder ging het en we kwamen in een gebied waar her en der kastelen en grote landhuizen staan. Op de collage het poortgebouw van Kasteel Groenestein (kasteel is gesloopt), Kasteel Broekhuizen, Landhuis Sandenburg, het dorpspleintje van Langbroek en een opvallend geel huis.trekvogelpad-doorn-amerongen-22-10-2017We komen in wat bosrijker gebied. Eigenlijk moet ik zeggen boomrijker. De route gaat door landschapsparken en landelijke weggetjes met veel bomen. Zo zie je de herfst al meer zijn werk doen.trekvogelpad-doorn-amerongen-22-10-2016 img_2653Om te lunchen zochten we een bank of beschut plekje, maar we zaten echt in de open natuur. Stilstaan en laat staan stil zitten zou leiden dat verkleumingsverschijnselen. Wat een godsgeschenk was het, dat we langs een ‘Rustpunt’ kwamen. De schuurdeur stond uitnodigend open. We troffen er nog twee wandelaars en verder alles wat we nodig hadden. We konden thee zetten, ons brood gezellig eten aan een tafel. Tijdschriften en landkaarten lagen er voor gebruik. Toilet om de hoek. En dan was alles ook nog zo keurig verzorgd, ongelooflijk. Dat hadden we een kwartier eerder niet kunnen dromen. Geweldig dat mensen dat doen!trekvogelpad-doorn-amerongen-22-10-2018 Verkwikt wandelden we weer verder. Steeds zag je de bossen van de Utrechtse Heuvelrug aan de horizon. Wij naderden langzaam het rivierengebied. Over het landgoed van Huis Zuilenstein kwamen we het dorp Amerongen binnen. Ook door het kasteel, dat vlak bij het dorp ligt, is dit een dorpje met allure. Wij vonden er een terras in de zon. Daar dronken we eindelijk de koffie, waar we vanaf ’s morgens vroeg al trek in hadden. Hij smaakte nu, met 20 kilometer in de benen, des te beter!img_2671

7 gedachtes over “Trekvogelpad: Doorn-Amerongen

  1. Wat kun je lopen smachten hè, naar koffie met iets lekkers. Wij zijn er weleens kilometers voor omgelopen en werden toen weggestuurd bij het restaurant omdat ze een feesje binnen hadden. Uit pure balorigheid zijn we met zijn vieren buiten voor de ramen onze boterhammen gaan zitten opeten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s