Via the catwalk naar Breitner

Een gezellige lunch in ‘de Bazaar’ was de start van een middag in Amsterdam met een paar vriendinnen. Het café-restaurant is gevestigd in een voormalige kerk. Heel sfeervol, oosters ingericht tot aan de toiletten toe.Breitner-001 Via de Albert Cuyp liepen we naar het Rijksmuseum. We werden via een catwalk geleid naar een tentoonstelling over kostuums door de tijd heen. Het geheel was mooi ingericht en de verschillende modebeelden, gebruik van stoffen en de versieringen waren goed in beeld gebracht. Leuk ook, dat je als bij een echte modeshow toeschouwer was en de poppen met de verschillende kledingstijlen draaiden aan je voorbij.Breitner Het hoogtepunt was natuurlijk de zaal met de serie schilderijen van Breitner, waarop hij een model portretteert met een kimono. In het Rijks hebben ze voor één keer al de schilderijen met dit onderwerp, of een voorbereidende studie bij elkaar gebracht. Ik vond dat een leuk effect, hoe je studies ziet veranderen in het uiteindelijke schilderij, maar je zag ook prachtig de onderlinge verschillen ondanks de herhaling van het onderwerp. Het mooiste kimonoschilderij vond ik deze, ook vanwege het prachtige gezichtje.IMG_9608 Vaak stonden de modellen in kimono voor de spiegel, maar deze was nog niet aangekleed. Erg mooi ook.IMG_9606

2 gedachtes over “Via the catwalk naar Breitner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s