Valery-sur-Somme

Op weg naar onze vakantiebestemming wilden we nog iets meer van Picardië zien. In de ochtend reden we richting monding van de Somme. Valery-sur-Somme was een prachtig stadje. We waren er vroeg in de morgen waardoor het er nog erg rustig was met mooie opkomende zon. Het licht en de vergezichten heeft menig schilder geïnspireerd.Caudebec en Caux-003Het stadje heeft een ouder en nieuwer gedeelte. Je kan zien dat het een toeristisch trekpleister is, want er is o.a. een treinstation met antieke trein en een zeilhaven. Nu waren er nog geen passagiers, des te beter voor ons. Een oud gebouw dat diende als zoutopslag zie je ook op de foto.Caudebec en Caux-002De straatjes tegen de helling op met de kleurrijke huizen waren beeldschoon, zowel in het oude middeleeuwse als in het nieuwe gedeelte.Caudebec en Caux-001Je vindt in Valery sur Somme nog de resten van het Middeleeuwse fort waar Willem de Veroveraar een tijdje is neergestreken (1066). Er zijn nog torens en stadsomwalling te zien. Jeanne d’Arc is hier gevangen gezet. Je kon de vijand wel zien aankomen op dit hoge punt.Caudebec en Caux-004

Een gedachte over “Valery-sur-Somme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s