Regenbui

Wat is de natuur mooi in deze tijd van het jaar. Ik heb enorm genoten van al die mooie bloemen, planten…Caudebec deel 2-005
en bomen…Caudebec en Caux-001Helaas is nu gebleken dat ik hooikoorts heb en erg sterk reageer op boompollen. De Berk staat op nummer 1, maar de andere boompollen hebben ook hun uitwerking. Ik hou me even rustig met de natuur in trekken, tenzij ik naar zee ga, want daar zitten minder pollen in de lucht.

Ik ben dus druk bezig om de klachten onder controle te krijgen. Het zal niet meer overgaan, maar je kunt iets doen ter voorkoming of vermindering. Er staat nu een heel regiment aan middelen. Het is geen drama, maar het is vooral lastig.IMG_0267Ook in huis is de huisstofmijt bestreden, want iets van de allergische reactie gaf die component ook aan. Maar op dit moment merk ik er nog niet veel van dat er ook maar iets helpt. Nog steeds kunnen de papieren zakdoeken niet genoeg worden aangesleept. Het hoge pollengehalte in de lucht op dit moment kan alleen maar verminderen met regen. Wie had dat gedacht, maar ik snak naar een flinke regenbui!!!

6 gedachtes over “Regenbui

 1. Ik heb jaren last van hooikoorts gehad en ben er heel eenvoudig vanaf gekomen. Zoek een imker bij jullie in de buurt en vraag naar stuifmeelkorrels. Iedere morgen en avond een theelepel van die korrels opeten en de klachten waren na enkele weken weg. Ik merk wel nog dat er pollen in de lucht zijn, maar ik krijg er geen allergische reacties meer van. Verschillende mensen die dit ook hadden zijn er ook op deze wijze vanaf gekomen.

  Hooikoorts
  Het stuifmeel dat door de bijen verzameld wordt is vaak kleverig en zwaar en kan niet door de wind worden meegevoerd. Dit stuifmeel heeft een geneeskrachtige werking, omdat de bijen, wanneer ze er kleine korreltjes van maken, er een soort speeksel aan toe voegen. Dit neutraliseert en vernietigt elk allergisch element en maakt van stuifmeel een product dat de ademhaling zeer gunstig beïnvloedt en allergieën kan helpen voorkomen.

  Like

 2. Als tiener heb ik heel erg hooikoorts gehad, ik heb hele dure inentingen gehad en zo gaandeweg was het rond mijn dertigste verdwenen. Wel kreeg ik iedere keer last van andere allergieën zoals zonlicht, jeuk van harde gras soorten etc. het verdween allemaal weer zoals het gekomen was, op slofjes. Dit jaar heb ik wel weer behoorlijk last van hooikoorts. Ik heb ook een middel gekocht “luffeel” en dat heeeft geholpen. De allergie is weer aardig aan het verdwijnen.

  Like

 3. Ik slik elk jaar gedurende een maand of drie het geneesmiddel Desloratadine om de symptomen te bestrijden van mijn GRASallergie… En ik moet zeggen, met die pilletjes heb ik het aardig onder controle.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s