Anekdotes uit 43 jaar onderwijs, deel 5

IMG_0271De werkplek

Nog nooit heb ik zo’n lekkere werkplek gehad als in deze laatste baan. Als Intern Begeleider en eerder als adjunct had ik nooit een kantoor voor mij alleen. Ik zat er vaak samen met een directeur of samen met andere Intern Begeleiders. Ik vond dat altijd erg onrustig en had vaak moeite om me te concentreren op mijn eigen werk. Als ik een stuk moest schrijven deed ik dat liever thuis, want dan was ik sneller klaar, dan op school, waar ik voortdurend gestoord werd. Ook heb ik een jaar of 9 gewerkt in een ruimte zonder buitenlicht. De ramen die erin zaten keken uit op de aula van de school. Ook was er eens een kantoor bij dat men het aquarium noemde. Daar zat weer zowat aan alle kanten glas, zodat je vreselijk te kijk zat. In deze kamer was het bovendien erg lastig om de temperatuur te regelen. De ruimte die alles sloeg was een omgebouwde wc, waar een plank in was gemaakt als bureaublad en waar het moeilijk was om het een beetje leuk aan te kleden vanwege de witte tegelwanden. Maar nu heb ik eindelijk een ruimte voor mij alleen, heel rustig gelegen aan het einde van de schoolgang. Op het regelen van de temperatuur heb ik voor het eerst eens meer grip. Kortom, hoewel onze school al erg oud is en binnen drie jaar vervangen wordt door nieuwbouw, vind ik het hier erg aangenaam.

IMG_0269

Nog 25 werkdagen te gaan…………………..

10 gedachtes over “Anekdotes uit 43 jaar onderwijs, deel 5

 1. Treed je dan toe tot de club van vrolijke pensionado’s??
  Ik kan me totaal niks voorstellen van werken in een omgebouwde wc, maar vraag me wel af of de Arbo dat goed vindt.

  Like

  1. Jazeker, wat zal het vrolijk worden! Een ik denk zeker dat die werkplek Arbo technisch niet goedgekeurd zou zijn, maar het is nog uit de tijd, dat het allemaal niet zo streng bekeken werd.

   Like

 2. Ik heb bijna 25 jaar bij een heel leuk bedrijf gewerkt met nog leukere collega’s. Ik dacht dat ik er moeite mee zou hebben om dit alles achter me te laten maar nee hoor, ik stapte zo over in mijn andere leven en denk nu na vijf jaar bijna nooit meer aan mijn werk of collega’s.

  Like

 3. Mooi ruimte, inderdaad. Ruimte is in het onderwijs een zwaar onderschatte (want financieel onaantrekkelijke) factor. Wij gaan een nieuwe school bouwen, maar je wordt ziek van alle regeltjes en beperkingen. Soms denk ik zelfs dat ik de verantwoordelijkheid niet wil voor het bouwen van zo’n krap bemeten school!

  Like

 4. Heel herkenbaar, ook ik heb op de gekste plekken mijn werk moeten doen. Maar ik heb ook bijna vijf jaar een eigen kantoor gehad toen ik teamvoorzitter was. Dat was wel heel aangenaam. Daarna zat ik met 5 man in een pijpenla. Dat was afzien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s