Wonderschoon Wieringen

Het was alweer een hele tijd geleden, dat wij op Wieringen wandelden. Vanochtend gingen we er weer eens heen, omdat de weerman voorspelde dat in het noorden de  zon het eerst door het wolkendek zou breken. Het weerbericht kwam inderdaad uit. We vertrokken vanuit de haven van Den Oever dat er wel kleurrijker dan anders uitzag. Veel schepen lagen aangemeerd en er werd hard gewerkt aan het maken van de netten. Mooi gezicht.IMG_0422We klommen over de dijk en liepen aan de achterkant langs de Waddenzee. Het was mooi helder. Je kon Den Helder en Texel goed zien liggen.IMG_0429Er waren genoeg vogels te zien. Deze scholekster met jong liet zich fotograferen.. IMG_0428 Mooi lijnenspel langs die Waddenkust.IMG_0427We gingen weer landinwaarts bij Stroe. Het blijft leuk dat je ziet dat het vroeger hier een eiland is geweest. Er is een eigen sfeer, prachtige boerderijen en het land heeft een lichte glooiing.IMG_0431 Via Oosterland kwamen we weer terug in de haven van Den Oever. Deze wandeling was goed voor zo’n 12 kilometer. Vrij kort voor ons doen, maar we hadden een tijdje stilgezeten. Dit was weer een mooie ‘inkomer’.IMG_0432

2 gedachtes over “Wonderschoon Wieringen

  1. Mooi zo langs het water. Spijtig genoeg haal ik die afstanden niet meer. Twee, drie kilometer en ik heb er al spijt van. En dat terwijl ik vroeger een aantal malen de kennedymars heb gelopen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s