Vrije werk

Voor een tweede examenopdracht ging mijn zus naar een verzorgingshuis. Ze wilde de kwetsbaarheid, eenzaamheid en afhankelijkheid uitbeelden, die ons misschien allemaal te wachten staan als we oud worden. Ze is van de studierichting ‘textiele werkvormen’. In eerste instantie zie je dat niet aan het werk af, want het zijn 3 hele grote foto’s. (Fotograaf F.Benders)

IMG_0534Maar vóór de foto zit een werk met ragfijne draadjes en schaduwfiguren. De hersenspinsels van mijn zus verbeeldend en de schaduwen van alle mensen, die er niet meer zijn, waardoor je je erg eenzaam kunt gaan voelen.IMG_0535IMG_0532Dit stelt  met marmertechniek en craquelé effect een paar klaprozen voor. Mooie bloemen, maar als je ze plukt verwelken ze snel.

IMG_0530 Hier wordt het gevoel van te leven in een gevangenis versterkt met de voorzet.

Geen opwekkend werk, maar ik vind het mooi gedaan.

2 gedachtes over “Vrije werk

  1. Indringend en akelig, maar helaas de realiteit. Het scheelt wel of men in het ene of het andere tehuis woont. Sommige hebben heel veel vrolijke betrokken vrijwilligers en die maken er echt iets aardigs van voor de mensen. Ze kunnen natuurlijk de overleden familie en vrienden niet vervangen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s