Rye en Battle

Engeland is een land, dat meer geschiedenis lijkt te hebben, dan welk ander land dan ook. Dat komt denk ik, omdat ze alles bewaren. Mensen koesteren hun bezit, hoe oud ook. We logeerden in een 500 jaar oud huis. Er was geen vloer, muur of plafond recht. We konden bijna nergens rechtop staan. De bewoners zijn altijd bezig met het onderhoud en laten je dan ook meteen de hele geschiedenis zien van huis en omgeving. Dit was in Battle. Daar staat een gigantisch complex van een Abbey. Willem de Veroveraar heeft de Battle of Hastings gewonnen en daardoor de Europese cultuur gebracht naar de overkant van het kanaal. Weer kwamen we dus die Willen tegen. In de meivakantie waren we aan de andere kant in Valery sur Somme waar hij een leuk kasteeltje had.Worthing zomer 2016 Nog een leuk oud vestingstadje was Rye. Het lag hoog op een heuvel zodat men goed overzicht ha dover het omringende land. Er zijn nog steeds een paar vrij steile straatjes met keien geplaveid. Niet geschikt om met hoge hakken te belopen.IMG_0706

3 gedachtes over “Rye en Battle

      1. a. Ben ik helderziende en b. Als jij die wél had aan gehad, dan zat jij nu met gescheurde enkelbanden en kon je geen vrolijke foto’s maken. Zo, nu jij weer 🙂

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s