Met de trein

De gemakkelijkste manier om naar Chichester te gaan, was met de trein. We kwamen niets vermoedend het perron op. Hier en daar stonden wat mensen in feestkledij. Het leek alsof ze naar een bruiloft gingen.

IMG_0952 Wij stapten de trein in en daar zaten nóg meer feestgangers aan de prosecco met aardbei. De trein bleek overvol met mensen in de prachtigste uitgaanskledij met hoedjes of strikken op het hoofd. Het leek wel een bruiloft die in de trein gevierd werd. Er heerste een uitgelaten stemming. Wij stonden daar in ons gewone kloffie een beetje als vreemde eenden tussen. Maar we keken onze ogen uit. Wat was dit?  Op de terugweg troffen we het gezelschap en zo mogelijk nóg meer mensen, weer aan. Op het perron durfde ik wat foto’s te maken. De trein kwam veel te laat dus daar was tijd voor.Worthing zomer 2016-010In de trein terug was de drank helemaal in de man en was de sfeer nog vrolijker dan op de heenweg. We raakten aan de praat met mensen en het bleek, dat we te maken hadden met de jaarlijkse horse-races. Ik denk in navolging van Ascot waren deze horce-races van Chichester voor de ‘gewone’ man. Het was voor hun als Carnaval. Stiekem heb ik nog wat foto’s genomen van ‘voetenwerk’. Ik bewonder vrouwen, die de hele dag op van die hakken rond kunnen lopen. Dat bleek ook lang niet voor iedereen weggelegd. Er waren dames die een grote tas bij zich hadden en opeens op platte sandalen hun weg vervolgden of zoals die mevrouw in de trein even op blote voeten ging staan. Deze treinreis was een leuke ervaring ondanks het feit dat we twee keer een half uur moesten staan. Over ons bezoek aan Chichester, dat het doel van deze reis was, later meer.Worthing zomer 2016-011

4 gedachtes over “Met de trein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s