Arundel via Bignor naar Fittleworth

IMG_1020Arundel kreeg een herkansing. De zon scheen heerlijk toen we via het landgoed dat bij het kasteel hoorde onze wandeling begonnen. We werden beloond met prachtige vergezichten toen we de heuvel hadden beklommen. Een kasteel ligt hoog om de vijand te kunnen zien aankomen. Dat hebben we gevoeld in onze benen, heerlijk!IMG_1028 IMG_1029 IMG_1035Onze wandeling was samengesteld uit allerlei wandelroutes. Eerst volgden we de Monarch Way tot we bij de Sound Downs Way kwamen. Die volgden we toen een tijdje beginnend met een klim omhoog de ‘Downs’ op. IMG_1044De middagthee gingen we drinken in Bignor, een gehucht waar een Romeinse villa is gevonden en de overblijfselen zijn er prachtig tentoongesteld. Ongelooflijk wat voor beschaving die Romeinen al hadden. Vloerverwarming met de mooiste mozaïeken vloeren erop, een warmwaterbad. De resten van heel wat vloeren en funderingen van gebouwen zijn gevonden. Hoe de gebouwen er uitgezien hebben kunnen we alleen maar gissen. Maar die vloeren…………..IMG_1059En die thee smaakte delicious!  IMG_1058Nog 5 miles tot de bus te gaan. Het ene moment liepen weer door lieflijke dorpjes, dan weer door het bos of zandweggetjes. Dit laatste stuk volgden we de Serpent trail.IMG_1071Gelukkig geen slang gezien, maar het was een mooie afwisselende wandeling van ruim 20 kilometer.IMG_1074

4 gedachtes over “Arundel via Bignor naar Fittleworth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s