Online cursus

Vandaag de eerste les ontvangen van een online cursus fotografie. 10 weken lang ga ik me verdiepen in de werking van mijn fototoestel. Ik maak graag en veel foto’s, maar hoofdzakelijk op de automatische stand. Maar het toestel heeft  meer mogelijkheden. Ik bracht  nooit het geduld op om de handleiding door te lezen. Daar ben ik trouwens sowieso slecht in. Ik ben meer iemand van het uit proberen, waardoor ik ook vaak iets op tilt help. Toch is dat mijn manier om te leren en te onthouden hoe een apparaat werkt. Ik maakte vrij snel aardige foto’s, dus ik heb me niet verdiept in de verdere techniek van het toestel. Maar het knaagt al een tijdje, ik wil mezelf verbeteren. Daarbij denk ik er ook over om een nieuw toestel te kopen, maar ook dan moet ik me verdiepen in de mogelijkheden, die er op zo’n toestel zitten. Dus nu ga ik eerst eens kijken tot welke verbeteringen ik kan komen met het toestel wat ik heb. Ook hoop ik dan meer inzicht te hebben in wat ik wil met een nieuw fototoestel.

Per week krijg je één les met een huiswerkopdracht. Door het geleerde goed uit te proberen ga je ook beter onthouden, hoe je de instellingen moet maken. Van de eerste les heb ik al veel geleerd. Mijn opdracht is nog niet klaar, maar ik heb er een week voor om hem uit te voeren. Ja, want de automatische stand gaat  eraf en ik moet het zelf gaan doen. De eerste opdracht was alleen nog maar scherpstellen. Ik moet twee foto’s maken van dezelfde dingen. Dan een keer dichtbij scherp stellen en een keer ver weg, zodat een keer de voorgrond en een keer de achtergrond scherp is. Het lijkt simpel, maar het is nog een puzzel kan ik u vertellen. Twee probeersels plaats ik hier, maar het is nog lang niet goed. Maar het is zo leuk om ermee bezig te zijn en te ontdekken wat mijn toestel kan.

IMG_1266 IMG_1271

 

11 gedachtes over “Online cursus

    1. Een Canon Powershot SX210 IS. Geen spiegelreflex of systeemcamera. Ik heb hem altijd bij me, wil betere foto’s maken en toch niet zo’n grote camera meeslepen. ik weet niet of het kan wat ik wil. Vooraleerst zoek ik uit hoe handmatig scherpstellen gaat op mijn apparaatje (les 1 van de cursus) en dat is nog ingewikkeld genoeg.

      Like

  1. Twee dagen geen internet dus ik loop hopeloos achter met bloglezen. Wat een goed plan, jouw verhaal zou het mijne kunnen zijn. En een online cursus is helemaal een uitkomst natuurlijk. Ik ga eens even kijken bij die Powershoot mensen. Dank voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s