Fietsconditie

Wat ben je toch snel je conditie kwijt! Ik fietste tot aan de zomervakantie dagelijks totaal 16 kilometer naar en van mijn werk. Een betrekkelijk klein stukje, dacht ik. Nu is het vakantie en heb ik 4 weken niet gefietst. Het is niet dat ik stilgezeten heb, want ik heb flink gewandeld. Maar wandel – of fietsconditie is toch wel een verschil. Vandaag weer eens een tochtje gefietst. Er stond redelijk wat wind en de afstand was 41 kilometer. Eigenlijk geen zware omstandigheden, maar wat was ik afgepeigerd! Ik ga die conditie maar eens goed onderhouden.

Onze fietstocht was een rondje in eigen omgeving. Langs Purmerend fietsten we naar Middelie en Warder. Tot daar hadden we alles tegenwind. Toen met de wind in de rug langs de dijk van het IJsselmeer naar Edam en Volendam. IMG_1284Als je de dijk aanhoudt kom je dus over de heel toeristische Dijk in Volendam. Vanuit de rust fiets je de internationale drukte in. Je moet een stuk gaan lopen, want het ziet zwart van het volk. En Nederlands wordt daar maar weinig gesproken. Een grappige onderbreking van de fietsrit.

IMG_1285Na Volendam en Katwoude  ging het weer op huis aan.

6 gedachtes over “Fietsconditie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s