De eerste dag

Vandaag is de eerste officiële dag van mijn ‘nieuwe’ leven. Het is een luxe gevoel niet meer te hoeven werken. Het begon gisteravond eigenlijk al. Opeens kwam een bepaalde beklemming opzetten, maar ik realiseerde mij, dat ik die spanning niet meer hoef te voelen, als voorloper op de werkweek, die eraan komt. Dat heb ik eigenlijk wel altijd gehad: je bereid je voor op je werk. Als ik dat een enkel keertje wel eens niet deed, bleef ik een heel onrustig gevoel houden. De laatste jaren werd de druk op zondagavond steeds groter met slecht slapen tot gevolg. Goed dat ik me daarover niet meer druk hoef te maken. Nu nog loskomen van het werkritme.

Vanochtend  begon de vrije week met een bezoek aan de bus voor bevolkingsonderzoek op borstkanker. Ik had me een leukere weekopening kunnen voorstellen, maar toen de oproep kwam, realiseerde ik me, dat de afspraak gecanceld had moeten worden als ik had moeten werken. Nu had ik  een mooi fietstochtje naar Purmerend, goed voor mijn dagelijkse portie beweging.IMG_1600

De kop is er af. Eens kijken wat ik nog meer kan gaan ondernemen, maar dan zoek ik het natuurlijk wel in de leuke dingen van het leven.

10 gedachtes over “De eerste dag

  1. Ik ben stiekem jaloers… ik startte vandaag weer een hectische dag van een volgende rit… en zeggen dat men vijf jaar geleden op mijn leeftijd nog met vervroegd pensioen mocht? Nu moet ik nog 8 tot 12 jaar door… Op zich geen probleem, maar mijn echtgenoot is al drie jaar met pensioen… Ik maak er gewoon het beste van! Heb geen keuze.
    Desalniettemin, wens ik je een heel mooie grote vakantie! Geniet ervan!

    Like

  2. Een maand voordat ik met pensioen ging twijfelde ik nog of ik wel weg moest gaan. Mijn chef wilde graag dat ik door bleef werken. Ik werkte bij een leuk bedrijf, lieve collega’s, leuk werk. Toch heb ik doorgezet en er geen moment spijt van gehad, ik geniet er nog iedere dag van dat ik niet meer hoef te werken.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s