Bewogen + flits

Afgelopen weekend was het  kermis in ons dorp. Ik heb het aangegrepen om mijn foto-opdracht van deze week uit te proberen. De bedoeling is om op de M-stand een bewogen foto met flitslicht te maken. Het moet in het donker gebeuren. Er mogen wel lichtjes zijn, zodat het flitslicht bijlicht waar nodig. Daarvoor moet je dan alle instellingen op je toestel zelf goed ingesteld hebben.  “Bewogen” moet op twee manieren uitgewerkt worden: 1. Je houdt je fototoestel stil en neemt een flitsfoto van een object dat beweegt in het donker. 2. Je beweegt zelf mee met de beweging. img_2118Het gekke is dat je door het flitslicht het moment verstilt. De botsautootjes en het plafondlicht is voortdurend in beweging. Dat zie je hierboven niet terug, maar hieronder wel wat meer. Jammer is bij de onderste foto dat er teveel voorgrond is. Ik kan nog niet op alles tegelijk letten.img_2111De volgende foto ben ik meebewogen met de zweefmolen. Het lijkt of je daardoor het zweven juist niet echt ziet.img_2115Of hij voldoet aan de opdracht moet nog blijken, maar ik vind hem wel feestelijk. Op de volgende foto was de zweefmolen mij te snel af.

img_2116Ik had graag nog wat meer geoefend met de kermis, maar die is alweer verdwenen uit het dorp.

3 gedachtes over “Bewogen + flits

  1. Moeilijk om hier wat over te zeggen. Toch heeft de laatste foto waar ik naar zou zoeken, het jongetje scherp in beeld. Jammer dat net deze niet aan de rule of thirds voldoet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s