Jubileumreis Gent

Ons koor bestaat 20 jaar. Wij hebben als gewoonte om elk kroonjaar een reisje te doen, gekoppeld aan een muzikaal optreden. Na de eerste 5 jaar gingen we naar Breda. Toen we 10 jaar bestonden deden we mee aan een internationaal muziekconcours voor koren in Praag. Vijf jaar geleden reisden we naar Trier. Afgelopen weekend was Gent aan de beurt. Ons optreden vond plaats in de Grote kerk (oftewel de St. Nicolaaskerk) midden in Gent.img_2403 Wij, als dorpskoor zijn niet gewend om in zo’n grote kerk te zingen. Het was even wennen aan de nagalm, maar ons concert was heel geslaagd, te oordelen naar de reacties van het publiek na afloop. Hier hebben we maanden voor gerepeteerd. We zijn een amateurkoor en ons repertoire heet licht klassiek. Dat betekent dat in ons repertoire ook wel wat kerkmuziek zit, (omdat dat mooie muziek is) terwijl we geen kerkkoor zijn. Ons concert was samengesteld uit een blok kerkelijk (Ubi Caritas van Gjeilo, Ave Verum en Maria, mater grateiea van Faure) een blok met wat Vlaamse, Engelse en Franse volksmuziek. Met ‘De vier redeloze zangen’ van de Klerk lieten we onze Nederlandse afkomst horen. Als laatste een Engelstalig blok en de Gabriellas Sang van Nilsson. De toegift was de Amsterdamse grachten, maar wel uiteraard de vierstemmige klassieke versie. Geen meezinger dus.

img_2409 img_2408img_2410

 

 

 

 

 

 

 

We hebben genoten van het zingen in zo’n mooie kerk. We voelden ons zeer vereerd hier te mogen staan.  Morgen meer over Gent.img_2421

 

12 gedachtes over “Jubileumreis Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s