Gentse ‘grachten’

Gent zit nog steeds in mijn gedachten. Dus blog ik ook nog over de tweede dag. We gingen een rondvaart maken. Je bent met een groep, dus alles was voor ons georganiseerd, maar over de rondvaart was ik wat dubbel. Je hebt in Gent de Leye en de Schelde. Die boten varen geen rondjes zoals in Amsterdam, maar ze moeten heen en terug. Ik kan me de protesten, die we hier en daar zagen, van de omwonenden wel voorstellen, temeer omdat de gidsen hun verhaal versterkt met microfoon vertellen. Het galmt over het water tegen de muren op. Je woont er prachtig aan die riviertjes, maar dit is toch wel een nadeel.jubileumreis-gent-7-tm-9-okt-002Maar de blik vanaf het water was ook weer fantastisch, al helemaal toen de zon begon te schijnen. Tot dan toe hadden we alleen nog maar zware bewolking gehad. img_2387 We voeren tot aan de voormalige stadspoort en weer terug. Volgend jaar is het flatgebouw weg volgens onze gids. Dat zal opknappen, hoewel dit toch ook wel een speciaal plaatje is.img_2398

6 gedachtes over “Gentse ‘grachten’

  1. O mijn thuishaven. Wat vind ik dit leuk om te lezen. Ik voel de sfeer.
    De oude torentjes aan het Rabot (laatste foto). Daar stopte de bus vanuit mijn dorpje altijd (en vertrekken dus ook). En de zielige torenflat. Er stonden er drie, maar gelukkigen werden/worden ze allen gesloopt. Fier op Gent!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s