Cai Guo-Qiang

We hadden niet veel tijd, maar we wilden toch even kennismaken met de kunstwerken van Cai Guo-Qiang in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Het blijkt een gerenommeerd kunstenaar met een heel breed oeuvre. Omdat hij een internationale prijs (BACA) als beste kunstenaar van 2016 gewonnen heeft, mag hij deze overzichts-tentoonstelling inrichten. De man heeft iets met vuurwerk en er hangen dan ook vele werken die vanuit ontploffingen met buskruit ontstaan zijn. Met deze conceptuele kunst had ik niet zoveel. Leuker vond ik zijn olieverfschilderijen en om daarbij te zien, hoe hij allerlei stromingen in de kunst heeft uitgeprobeerd. De Chinese invloed is toch zichtbaar. bonnefanten-18-10-20161Ook de kennismaking met de kunst van zijn vrouw was verassend. Prachtig werk, heel fijntjes en realistisch geschilderd. Ook zagen we werk van ouders en grootmoeder. De tentoongestelde kindertekeningen en probeersels van zijn dochter vond ik nu weer ‘to much of a good thing’. Het was dus een hele familie-aangelegenheid.bonnefanten-18-10-2016Al met al was het inspirerend om iets van de virtuositeit van deze kunstenaar gezien te hebben.

3 gedachtes over “Cai Guo-Qiang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s