Krijtlandpad 4: Noorbeek – Gulpen

Omdat we toch in Limburg waren, liepen we nog een etappe van het Krijtlandpad. We begonnen dit keer in Noorbeek. Het was een bewolkte dag, gewoon vreemd dat de zon niet scheen, maar het was een graad of 16, dus de wandelfaciliteiten waren prima in orde. Het was vijf kilometer naar Slenaken. Een prachtige route met bijna alles onverharde landweggetjes. Bij een wegkruis stond een bank dus voor ons een goede plek om te lunchen.img_2546De enige die we tegenkwamen was een moderne schaapherder. Hij kwam aanrijden met zijn auto. Hij ging, samen met zijn hond, de wei in in waar een kudde Mergellandschapen rond liep. Daar liet hij even een staaltje zien van een goed afgerichte hond en zijn baas. Hij had één commando en de hond had in no time de kudde bij elkaar gedreven. De herder wilde één schaap uit de kudde wat beter bekijken. Die pikte hij eruit en de hond keek van afstand toe. Wat prachtig om te zien. krijtland-noorbeek-gulpen-17-10-2016Bij Slenaken lieten we de officiële route voor wat ie was, want vandaag namen we hiervandaan een zogenaamde kortsluitroute naar Gulpen. De volgende keer pakken we dan de route weer op hier in Slenaken. Nu sloegen we af om langs de Gulp te gaan lopen. Heel ander landschap weer dan de landwegen, die we tot nu toe gezien hadden. img_2557We werden van het meanderende riviertje weggeleid en moesten weer flink klimmen om boven op het plateau te komen. Daar konden we van de prachtige vergezichten genieten, voordat we de daling weer inzetten.img_2561Het gehucht Pesaken heeft prachtige vakwerkboerderijtjes, die weer mooie plaatjes opleveren.img_2562 Zuid Limburg is wel bekend om zijn vele wegkruisen, maar tijdens deze wandeling stonden wel extreem veel kruisjes enzo. We lopen ontegenzeglijk door het katholieke zuiden, maar de spreuk is voor iedereen (eederinge) actueler dan ooit.krijtland-noorbeek-gulpen-17-10-2017Zo kwamen we aan in Gulpen, het eindpunt van deze etappe. Wij vonden het eigenlijk spijtig dat we er al waren, want nu brak de zon eindelijk door.img_2570 In de bus terug naar Maastricht leverde dat nog weer een mooi schouwspel op. img_2577Het een genot om met deze buslijn (lijn 57) te rijden. Het is onmiskenbaar de mooiste busroute die er is in Nederland. Dit is niet alleen mijn mening, maar Fialas had het al eerder ontdekt en ze heeft gelijk. Een mooie afsluiter van de dag!

7 gedachtes over “Krijtlandpad 4: Noorbeek – Gulpen

  1. Wow! Dat ziet er echt prachtig uit daar. Ik ben een paar keer in Zuid-Limburg geweest, in vakanties. Maar toen waren de kinderen nog jong en wandelden we niet echt. Ik krijg er zomaar zin in om nog eens te gaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s