Trekvogelpad: Rhenen – Ede

Na één dag staan we voor de tweede keer op het station van Rhenen. We willen dit mooie jaargetijde en het ideale wandelweer goed gebruiken voor onze wandelingen van het Trekvogelpad. Het belooft een mooie dag te worden, de zon schijnt al, maar de mist hangt nog boven de rivier.  Eerst voert onze tocht over een pad langs het water. Een apart licht was het en ook mooie sfeer zo vroeg in de ochtend. img_2775Maar we verlieten dit pad en klommen met een steile trap de 52 meter hoge Grebbeberg op. img_2777Op het plateau zien we tussen de bomen een halve ringwalburg. Het is een overblijfsel van een verdedigingsburcht. uit de tijd van de Kelten rond 700 na Chr. Het is ook een gewijde plek met goede aardstralen en leylijnen. Dit is een doorsteek van de wal.img_2778 Je hebt er prachtige uitkijkpunten over het rivierengebied. Je bent zo hoog!img_2783 De zon deed haar best om er een stralende dag van te maken.img_2785 Verderlopend komen we op bij het Militair Ereveld, gedenkplaats voor alle gesneuvelden bij de slag om de Grebbelinie. Altijd een indrukwekkende plek zo’n monument. Ook zie je in het bos erachter nog kazematten.trekvogelpad-rhenen-ede-29-10-2016Dan verlaten we de Grebbeberg en de provincie Utrecht. We laten de rivier los en lopen in noordelijker richting het gebied van de Grift binnen. Dit is een kanaaltje, ooit gebruikt voor vervoer van turf. We zijn in de provincie Gelderland. De bossen worden afgewisseld voor boerenland. trekvogelpad-rhenen-ede-29-10-2017 We troffen weer een rustpunt op een boerderij. Het is een uitkomst die rustpunten,  want horeca is hier verder nergens te bekennen. Via een buitenwijk van Bennekom komen we aan in Ede, het eindpunt voor vandaag.img_2799

7 gedachtes over “Trekvogelpad: Rhenen – Ede

  1. Een paar maanden eerder eindigde bij mij een fietsdagje op station Ede-Wageningen en net daarvoor kwam ik toevallig de molen tegen die hierboven staat. In het centrum staat een bekendere stellingmolen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s