Amersfoort – fotostad

img_2872Amersfoort heeft een fotofestival. Dit jaar is het van 16 sept. tot 16 nov. Ik wilde er eens een kijkje nemen ook om eens te zien hoe de verschillende fotografen het fotograferen aanpakken. Er zijn op locaties door de hele stad heen foto’s te bewonderen. Ik had voor mezelf een route bedacht. Niet alles was vandaag toegankelijk voor bezichtiging, maar dat zou ook teveel worden. Helaas was ik verkeerd gelopen, waardoor ik locaties niet kon vinden. Maar de Onze Lieve Vrouwentoren kun je niet mislopen. Daar hingen portretten van vluchtelingen met hun verhaal. Stef Bos zong een prachtig lied in het Zuid Afrikaans over liefde en verdraagzaamheid n.a.v. het Bijbelverhaal Ruth. (op film uiteraard) Mooie foto’s in een mooie entourage. amersfoort-1-11-2017Mijn nicht is één van de deelnemende fotografen. Ik had met haar afgesproken. We hadden elkaar heel lang niet gezien. We gingen eerst maar eens een kopje koffie nemen, en nog een en nog…. We kwamen niet uitgepraat. Haar bijdrage aan de fotoroute was dit keer het verhaal van Klaas. Je ziet hem bezig met het onderhoud van het graf van zijn moeder. Hij is aan één kant verlamd, dus is het voor hem een zware taak. Dit is een eerbetoon aan Klaas, vertelde Gerda. Mooie verhalende fotografie. Ik ben helemaal vergeten om zelf een foto te maken, dus laat ik jullie kijken met deze link. Het was gaan regenen en ik zat zo vol van indrukken van het gesprek met mijn nicht, dat ik de rest van de route voor gezien hield. Ik heb dus niet zoveel foto’s gezien als de bedoeling was, maar ik heb genoten van Amersfoort. Het blijft een sfeervolle stad, zeker in de herfst.amersfoort-1-11-2016

2 gedachtes over “Amersfoort – fotostad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s