Trekvogelpad: Ede – Otterlo

Vanaf station Ede liepen we langs het terrein van de voormalig Enkafabriek. Ik hou erg van die industriële gebouwen en ben blij te zien dat ze er een nieuwe bestemming aan gaan geven.

img_2883 img_2884

 

 

 

 

 

Al snel liepen we het bos in en de rest van de dag bleven we door bossen en langs heidevelden lopen. Klinkt saai, maar we hebben weer enorm genoten, van de variëteit van de bossen, maar ook natuurlijk van alle herfstige kleurenpracht. img_2886We liepen langs en over de Ginkelse heide en natuurreservaat Planken Wambuis. Wat een ruimte is er toch nog in Nederland, zeker op een gewone donderdag in november. We wanen ons alleen op de wereld, hoewel we op deze wandeling niet echt loskomen van geluiden van autowegen. img_2891Weer geen trekvogels gezien, maar dit keer heb ik geprobeerd een biddend valkje te fotograferen. En op ons ‘rustpunt’ in Natuurcentrum Veluwe konden we hem toen nog even van dichtbij bekijken.

img_2892

img_2894

 

 

 

 

 

In dit gebied zijn veel prehistorische grafheuvels te vinden. Ook een paar keien, waar ik niet van kon ontdekken wat het was. Bij de oude stenen lag een glimmend zwarte steen. Daarin zag ik een spiegeling.img_2910 img_2911Het Mosselse zand is een prachtige zandverstuiving midden in het bosrijke gebied. img_2912We naderden Otterlo. De zon liet zich niet meer zien. Het werd snel bewolkt en de avond viel vroeg in. De bossen waren hier opeens erg rood gekleurd. Vlak bij de bewoonde wereld stonden veel Amerikaanse eiken, die deze kleurenpracht veroorzaakten. Samen met het avondlicht was het, wat ik me voorstel bij een ‘Indian Summer’. Helaas komt het niet over op de foto’s, waarschijnlijk omdat het al te donker was. img_2917Het was weer een wandeling die de moeite waard was. Wat is Nederland toch mooi en zo afwisselend!

6 gedachtes over “Trekvogelpad: Ede – Otterlo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s