Mooie gebouwen

Gisteren had ik bij mijn blog alleen beschreven hoe onze excursie/zoektocht verliep. We hadden vier musea op onze lijst staan om te bezoeken. We wisten dus van te voren, dat we geen tijd hadden om elk museum uitgebreid te bekijken. Maar tussen de bedrijven door keken we toch nog wel naar de omgeving waar we in op zoek waren. We genoten van de schoonheid van het Scheepvaartmuseum. Zo mooi dat er geld beschikbaar is om zo’n oud pand te kunnen blijven onderhouden. Het binnenplein heeft men van een prachtig dak voorzien. Het kan nu als ontvangstruimte fungeren, omdat er een binnenklimaat gecreëerd is. Ik kan erg genieten van oude gebouwen, die met moderne toevoegingen zijn opgeknapt. Hier geeft het ook een prachtig resultaat. Ik ga binnenkort zeker nog een uitgebreid bezoek hier brengen, zodat ik meer zie dan de paar schilderijen die ik tot nu toe zag hangen. excursie-met-marthy-4-11-2016De Oude Kerk hoort zo bij de aanblik van Amsterdam, maar ik was er nog nooit binnen geweest. Ik vond het er prachtig. Zoveel ouds was er te zien te beginnen met een prachtig houten plafond met schilderingen, fresco’s op pilaren en die vloer, die helemaal uit oude grafzerken is opgebouwd en de hele achterwand is orgel. Naast de grafstenen, die wij zochten, liggen er nog meer oud-burgemeesters van Amsterdam en andere belangrijke Amsterdammers begraven. Ook Saskia, de vrouw van Rembrandt. Prachtig allemaal. Ook hier ben ik nog niet uitgekeken, want ik heb gisteren vooral naar de vloer lopen kijken, bij het zoeken naar de grafsteen van de familie de Graeff. Nu moet mijn blik dus nog omhoog! Ik voeg nog even een link van prachtige site over alle graven toe, die de Oude Kerk aanbeveelt. excursie-met-marthy-4-11-2017Over de gebouwen van het Tassenmuseum en het Rijks schrijf ik nog een keer.

5 gedachtes over “Mooie gebouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s