Claire Morgan

Samen met mijn zus ging ik naar het Noord-Brabants museum in Den Bosch om naar het werk van Claire Morgan te gaan kijken. Ik was gewaarschuwd, dat ik niet moest schrikken van de dode dieren die in de werken zijn gebruikt. Ik schrok totaal niet, maar was erg onder de indruk van de strakke geometrische vormen, die bij nader inzien opgebouwd zijn uit duizenden kleine elementen, soms pluisjes van paardenbloemen, stukjes plastic of dode blauwe vliegen. In die vormen zaten opgezette vogels of andere dieren. Het is niet uit te leggen, je moet het gaan zien, zo indrukwekkend. De kunstenares heeft zelf de dieren opgezet, allemaal een natuurlijke dood gestorven of omgekomen door het verkeer of tegen een raam opgevlogen. Apart mooi!

img_3258 img_1381 img_3245

7 gedachtes over “Claire Morgan

      1. Niet speciaal hoor. Ik eet echt van twee walletjes. Het beste van België en het beste van Nederland. Gent, Brugge, Antwerpen en Brussel zijn dichtbij, maar in Breda staan we ook zo…

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s