Museumkwartier

In Den Bosch waren zusje en ik niet alleen in het Noord Brabants, maar ook in het Stedelijk Museum. De beide musea liggen aan één en dezelfde binnentuin en zijn binnendoor bereikbaar. img_3229Ik heb een fotocollage gemaakt van wat we nog meer gezien hebben naast Claire Morgan. Een schilderij met een boerenpaar in Brabantse dracht was te zien op de historische overzichtstentoonstelling van het Brabantse leven door de eeuwen heen.  Die mooie hoed van de boerin deed ons denken aan onze oma, ja, want onze roots liggen voor een deel in Brabant. Verder waren er tekeningen van illustrator Tsjé Tjong Kingh te zien, die een avonturenboek getekend heeft geïnspireerd op de wereld van Jeroen Bosch. Dit was onderdeel van ‘In de ban van Jeroen Bosch’. den-bosch-leny-23-11-2018Het Stedelijk laat visionaire werken zien in de vorm van drie installaties genaamd Heaven, Hell & Earth. Ik vind het moeilijk toegankelijke kunst, maar op het onderdeel ‘Hell’ kwam ik niet uitgekeken. Angstaanjagende beelden van een wereld die zijn ondergang tegemoet gaat. Als ik dat zie hoop ik echt dat de hel niet bestaat en dat het ook nooit zo erg gaat worden op onze wereld als hier is voorgesteld. den-bosch-leny-23-11-2016

6 gedachtes over “Museumkwartier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s