Trekvogelpad: Schalterdalweg – Brummen

Na bijna twee weken trokken we de wandelschoenen weer aan. Het was een prachtige zonnige dag. In het bos achter de Woeste Hoeve zag je nog dat het gevroren had de afgelopen nacht. We liepen vrij beschut en merkten pas later op de dag dat er een koude wind stond. Wij hadden daarentegen vandaag het geluk om wel drie keer een bank uit de wind in de zon aan te treffen, waar we uitgebreid konden uitrusten, zonder het koud te krijgen. img_3294img_3297Tot Loenen liepen we nog door de laatste bossen van de Veluwe. Het landschap is hier ook nog glooiend met af en toe stukken heide. We kwamen door het sprengenbeken-landschap. Deze kunstmatige beken zijn gegraven om watermolens van meer waterkracht te voorzien. Wij zagen verschillende bouwsels, maar water hebben we niet kunnen ontdekken. img_3299Richting Eerbeek kwamen we in het boerenland. Leuk om de boeren bedoeninkjes te bekijken. Of er nog overal boerenbedrijven in huizen, valt te betwijfelen. img_3308-001De verrassing van deze dag vonden we Hall en Hallse Hull. Een klein dorpje en een gehucht, met een mooie kerk, een kerkhof met een klein stukje voor militaire gedenkplekken en met mooie huizen, waarbij het opvalt hoeveel ruimte ze om het huis hebben. Het lijkt ons goed wonen hier! trekvogelpad-schalterberg-brummen-25-11-2016Verder werden we vandaag regelmatig over landgoederen geleid. Die had ik hier niet zo verwacht, maar dat is meer omdat ik in deze streek van Nederland nog nooit echt geweest was en dus ook niet wist wat ik moest verwachten. Maar men kende ook vroeger natuurlijk wel de mooie plekken in het land. Huis te Eerbeek, Landgoed Leusveld en Engelenburg bij Brummen zijn mooie erfenissen van een industrieel verleden.trekvogelpad-schalterberg-brummen-25-11-2017

6 gedachtes over “Trekvogelpad: Schalterdalweg – Brummen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s