VOC schip Amsterdam

img_3488Al jarenlang zie ik het mooie zeilschip liggen bij het Scheepvaartmuseum. Mijn kinderen bezochten het met school of kinderfeestje. Mams hoefde er dus niet met ze naar toe, maar wat wilde ze het graag eens zien.

En eindelijk heb ik het schip nu eens van dichtbij bekeken en mijn belangstelling voor de geschiedenis van de VOC is gewekt, ook door mijn bezoek aan de rest van het museum. Door op en onder dek eens rond te lopen kun je je beter een voorstelling maken van leven aan boord van zo’n schip. Bovendien kan ik genieten van de bouw. Een mooi staaltje vakmanschap!oude-kerk-scheepv-en-rijks-5-12-2017

9 gedachtes over “VOC schip Amsterdam

  1. Ja prachtig hè. Wij waren er afgelopen zomer met twee van onze kleinkinderen en wat hebben ze genoten. Ze lagen in de hangmatten en in de toch wel hele kleine bedjes, ze roken aan alle specerijen, draaiden aan het grote wiel klommen en klauterden dat het een lieve lust was. In het museum waren er die dag 3 oude walvisvaarders die nog op de Willem Barend hadden gevaren en hun verhalen kwamen vertellen. Ideaal dagje was het voor groot en klein.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s