Uithangbord 54

In Hoorn trof ik dit uithangbord aan. Al googelend kwam ik erachter, dat Stadhouders gedurende de geschiedenis herhaaldelijk een allesbepalende rol hebben gespeeld. Ook al tijdens de 80 jarige oorlog  met de Hoekse en Kabeljauwse twisten, maar ook ten tijde van de VOC. Ik weet niet welke stadhouder met dit uithangbord wordt bedoeld, maar dat maakt me nieuwsgierig om meer te weten te komen over de geschiedenis van Hoorn. Ik moet maar eens een stadwandeling gaan doen onder leiding van een gids en het museum van Hoorn heeft ook een interessante tentoonstelling, zag ik. Dit uithangbord krijgt dus een vervolg.p1000365-2

4 gedachtes over “Uithangbord 54

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s