The Wire

In deze donkere tijden van het jaar kijk ik veel films, zowel in de bioscoop als thuis. Al wekenlang heb ik dagelijks een aflevering van The Wire gekeken. Deze politieserie, die speelt in Baltimore telt 5 jaargangen. Je leert de politiewereld en de ‘straat’ met zijn drugshandel goed kennen. Het is een harde wereld met veel geweld. Het geeft een realistische kijk op hoe het toegaat in zo’n crimineel circuit. Ik vind het tenminste volkomen geloofwaardig gemaakt allemaal. Het mooie is, dat je ziet dat zowel tussen ‘the good guys’ als ‘the bad guys’, mensen zitten met goede en kwade karakters. Dus bij het kijken naar deze serie nam ik het beurtelings op voor de mensen van ‘de straat’  als voor de politie. De verhaallijnen zaten knap in elkaar. Het gaf een verhelderend beeld. Ik vind het nu gewoon jammer dat ik alle afleveringen heb gezien. Dat had ik niet gedacht voor ik begon met kijken naar deze serie. Het leek me te hard en te gewelddadig. Dat is het ook, maar het is ook zoveel meer!p1000377

2 gedachtes over “The Wire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s