Nieuwe camera

Al een aantal weken probeer ik mijn nieuwe camera beter te leren kennen. Het is een Panasonic Lumix DMC-FZ 300 geworden. Het is een zogenoemde bridgecamera, zonder spiegel en met een vaste zoomlens. Dat wilde ik graag, want ik fotografeer veel tijdens wandelen en dan ga ik niet met verwisselbare lenzen sjouwen. Bovendien is het een lichtgewicht. Tot nu toe bevalt hij erg goed. Ik heb de fotografie-cursus weer opgepakt, om nu met deze camera te doen. De les van vanmiddag zorgde ervoor dat ik met de camera in een bepaalde stand naar buiten ging om een foto te maken van de uilen in de boom van onze buren. Ik deed echt stil, maar op een of andere manier zijn ze geschrokken en zodoende vlogen er 5 uilen boven mijn hoofd. Ik schrok ook en alles ging te snel om een foto van de vliegende uilen te maken. Opeens zie ik, dat er één in een andere boom neerstrijkt. Ik druk af, maar in de wetenschap dat de instelling van de camera hiervoor niet goed is. Toen ik de camera op de juiste stand had ingesteld was de vogel gevlogen. Helaas moeten we het met deze foto doen.p1000507

 

 

11 gedachtes over “Nieuwe camera

  1. Idd een flink onscherpe uil en de achtergrond is ook niet helemaal scherp. Zelf heb ik sinds 1985 kleine autofocus-camera’s en daar ben ik erg blij mee. Niet te groot om hem maar thuis te laten. De laatste laat prima zien waarop is cherp gesteld. Ik zou dus in mijn venster een 4-kantje om de uil zien en dan afdrukken. Kan niet misgaan.

    De huidige van 100 euro gaat tot 20 Mp en heeft 8x optische zoom. Hij staat nu op 10 Mp en in veel gevallen klik ik maar wat raak en snij er thuis de interessante stukken uit, doorgaans in de kleinbeeldverhouding van 3:2, die ik het mooist vind.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s