Ruiteren

Wat kan het in de winter toch ook mooi zijn om te wandelen. Voorwaarde is wel, dat er een beetje zon is, hoewel een mistig landschap ook wel mooi kan zijn. We liepen door het Purmerbos. Het is een kunstmatig aangelegd bos, dat oorspronkelijk bedoeld was als productiebos. Alle bomen staan keurig in rechte rijen en er zijn veel slootjes in dat bos. Vroeger waren hier gewoon weilanden, waarvan de afwatering via slootjes gebeurd. Het is immers een polder en die ligt onder NAP. p1000620Bij de ingang naar het bos valt mijn oog op de tekst op het bord van Staatsbosbeheer. Dat je daar kunt wandelen en fietsen begrijp ik, maar ruiteren? Heb ik iets gemist? Is er een nieuw werkwoord ontstaan? Thuis heb ik opgezocht of het woord misschien toch in het woordenboek voorkomt en jawel hoor. Het betekent: het hooi enz. op ruiters (droogrekken) plaatsen. Of ze dat hier op dit bord bedoelen?p1000621

6 gedachtes over “Ruiteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s