Trekvogelpad: De Rijp – Alkmaar

We hadden gewacht met het lopen van deze etappe, zo dicht bij huis, totdat er ijs zou liggen en het helder vriesweer zou zijn. We stelden ons het landschap voor vol met slierten schaatsers. Nu aan de vorstperiode een eind komt, pakten we deze wandeling toch maar op. We liepen eigenlijk in de verkeerde richting. Dat leek ons door de lage zon en de windrichting iets aangenamer lopen. Het eerste stuk van De Rijp naar Driehuizen is voor ons een heel bekende, maar prachtige wandeling. Meestal is het zomer als we hier wandelen. Dat ijs in de sloot en kale bomen geeft weer een andere dimensie aan het landschap. We passeerden Graft met zijn stadhuis uit de Gouden Eeuw….p1000790en Driehuizen met arbeidershuisjes, wat boerderijen, een café en kerk. Een eenvoudig maar gewoon gezellig dorpje.

p1000793In de Eilandspolder zagen we warempel nog wat schaatsers in de verte. Het ijs is lang niet overal dik genoeg, dus het vraagt heel wat gekluun. Bij Zuidschermer probeerde een schooljongen of hij het nog kon.p1000815We liepen dit eerste stuk voortdurend in polderlandschap. Het Trekvogelpad deed vandaag zijn naam eer aan.trekvogelpad-de-rijp-alkmaar-27-1-2017Bij Akersloot staken we het Noordhollands kanaal over met de pont. Toen kwamen we op geestgronden, meteen een ander soort landschap. Maar helaas bleek, dat we het mooiste deel van de wandeling gehad hadden. We moesten een lelijk saai industriegebied door, de Boekelermeer, om Alkmaar te bereiken. En dat is dan natuurlijk weer een prachtige stad om binnen te lopen. p1000828

7 gedachtes over “Trekvogelpad: De Rijp – Alkmaar

  1. Ook wij hebben die teleurstelling al eens gehad, dat we door een groot industrieterrein moesten lopen om bij Alkmaar te komen. Maar ach als je dan in Alkmaar bent aangekomen ben je dat lelijke stuk ook zo maar weer vergeten.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s