Het geluk/gelijk van Limburg

gelijk%20van%20limburg%20in%20amsterdam_210ce407Het was een bijzondere avond in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Door Marcia Luyten en Petra Stienen was een avond op touw gezet om Limburg meer bekendheid te geven in de Randstad met name dus in Amsterdam als centrum ervan. Het wormvormige aanhangsel heeft meer te bieden dan men denkt. Dus was er door de van geboren Limburgse dames een interessant programma op poten gezet. p1000834Men had allerlei bekende Nederlanders uitgenodigd, die als overeenkomst hebben, dat ze Limburg(se)er van geboorte zijn. Bij binnenkomst kregen we een paspoort waar door de gouverneur van Limburg himself  een stempel in werd gezet. Na een centraal gedeelte met veel nostalgie voor de vele geboren Limburgers in de zaal gingen we uiteen in kleinere groepen. Onderwerpen die aan bod kwamen gingen over de eetcultuur, politiek, familie en taal, de verborgen canon van Nederland in Limburg, Limburg als bron van innovatie, muziek en nog meer. Je moest een keuze maken, dus niet alles was te volgen. In de centrale gedeeltes trad Gé Reinders op en Rowwen Hèze op video. Ook Connie Palmen las voor uit eigen werk. Ze deed dat fantastisch humoristisch. Kortom het was een prachtige avond, waar veel verhalen te horen waren vanuit het Limburgse perspectief. Het was interessant en ook erg gezellig, een soort thuiskomen met alom die Limburgse tongval en dat allemaal zomaar in hartje Amsterdam.  wp_20170126_21_05_04_pro

Kijk Hier

12 gedachtes over “Het geluk/gelijk van Limburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s