Weer vanwege Cineville

manchester-by-the-seaManchester by sea was een prachtige film. In het begin leek er wat weinig vaart in te zitten, maar achteraf had de film deze opzet nodig. Al voortkabbelend werd je steeds meer duidelijk van de achtergronden van de hoofdpersoon en waarom hij af en toe zo boos ontplofte. Het was geen vrolijke film, maar wel boeiend en realistisch. Je zag hoe mensen met hun emoties klem zaten, zich niet goed konden uiten. Goed acteerwerk en mooie opnames van zo’n klein Amerikaans stadje. Bovendien was de filmmuziek heel goed passend bij het verhaal. Kijk de trailer:

moonlightMoonlight Weer een aanrader. Je bent een aantal uren ondergedompeld in het leven van Chiron, kind van een drugsverslaafde moeder. Het is een stille jongen, maar op zijn gezicht zijn de levensvragen te lezen. Hij krijgt van niemand steun, of het moet van de drugsdealer Jean zijn en zijn vriendin. We zien hem als puber, zwaar gepest en dan weer als volwassen man. Daar zie je een stoere uit de kluiten gewassen vent, die het ogenschijnlijk gemaakt heeft als drugsdealer. Langzaam zie je in het verhaal, dat het duidelijk wordt voor Chiron dat hij homoseksueel is. Hoe ga je daarmee om in de omgeving waar Chiron vandaan komt. Hij wordt gespeeld door drie verschillende acteurs. Zij hebben terecht een Oscar gewonnen. Prachtige acteerprestaties! Kijk de trailer

3 gedachtes over “Weer vanwege Cineville

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s