Winterse fietstocht

Het was een tijdje geleden dat ik de fiets weer eens uit de schuur pakte. Ik loop nou eenmaal liever. Dat lijkt gek, omdat ik jarenlang toch door weer en wind naar mijn werk fietste en daar dan ook van kon genieten. Ik was in de periode vanaf augustus, dat ik gestopt ben met werken bijna niet te porren tot een fietstocht. Van fietsen kan ik zo uitgeput raken. Daar heb ik een hekel aan. Bij wandelen word ik ook moe, maar daar heb ik dan een voldaan gevoel over. Het is raar en ik moet me er maar eens tegen verzetten dus liet ik me overhalen. Met dit sombere koude winterweer is er toch ook weinig aantrekkelijks aan een wandeling.

We fietsten via Purmerend, door natuurgebied ’t Twiske naar Landsmeer. Vandaaruit naar Amsterdam-Noord. Dat was een verrassend leuk stuk. Je fietst door Amsterdam, maar het is zo duidelijk toch een dorpse sfeer als je door Kadoelen komt. img_3589Ook Buiksloot, Nieuwendam en Schellingwoude zijn prachtige ‘dorpse’ wijken ingepalmd door de stad. Via ’t Schouw en Watergang fietsten we weer op huis aan. 37,88 kilometer op de teller.

Wat ik nog een nadeel van fietsen vind is dat je niet zo gemakkelijk foto’s kunt maken. Maar een voordeel is natuurlijk weer, dat je een groter gebied kunt bekijken en sneller ergens bent. Oké, ik ga in de toekomst weer eens wat vaker de fiets nemen, want het is toch leuk en natuurlijk ook gezond om te doen.

9 gedachtes over “Winterse fietstocht

  1. Heb je er over gedacht om een driewieler te kopen? Ik heb erg veel lst van artrose in alle gewrichten en daardoor kan ik niet wandelen en een gewone fiets in balans houden. 2 jaar geleden een simpele driewieler gekocht en ik ben er verslaafd aan geraakt.
   Het is even een stap, je voelt je toch best wel even een gehandicapte, maar de voordelen zijn zo groot voor mij dan.
   En je kan lekker blijven zitten en een foto nemen. Geen gedoe met afstappen en fiets eerst parkeren.

   Liked by 1 persoon

 1. Ik heb geen fiets meer en ik prakiseer er ook niet meer over er nog eentje te nemen. Je hebt wel gelijk dat je dan wat verder komt, maar dan doe ik eerst een stukje met de bus, dat kan ook 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s