Jane Austen onder vier ogen

9200000059583419De schrijfster, Anke Werker, laat Jane Austen en haar zus Cassandra tot leven komen. Er is niet veel van het leven van Jane bekend. Door fictief de gedachtegang van de twee zussen te beschrijven krijg je een idee van hun leven. Anke Werker weet knap de sfeer uit Jane’s boeken over te brengen in haar eigen roman. Je krijgt een inkijk hoe de boeken van Jane mogelijk tot stand gekomen zijn. Je ziet geloofwaardige aanknopingspunten met gebeurtenissen of figuren uit de wereldberoemde boeken. 220px-cassandraausten-janeaustenbackview1804Wie of wat waren haar inspiratie bronnen? Jane’s observaties van mensen om haar heen worden verwoord. Ook geeft Anke woorden aan de overwegingen van Jane om scenes wel of niet in haar boeken te nemen met het oog wat er in die tijd wel of nog niet geoorloofd was. Leuk om op deze manier de mooie romans van Jane Austen te benaderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s