Het plein

dorpsplein-ilpendam-381Maandenlang lag het op de schop. Men vond dat ons Dorpsplein een metamorfose moest ondergaan. Het was inderdaad een wat onoverzichtelijke verkeerssituatie.  Het verkeer kwam uit vier richtingen aan op het plein. Dat lijkt op een gewoon kruispunt van wegen, waar je rechtdoor naar de overkant de straat in gaat. Nee, hier zat geen weg loodrecht op de ander. Daardoor keek men wel extra goed uit. Ik kan me niet heugen, dat er een ongeluk is gebeurd. maar het moest toch anders. Nu hebben we in plaats van de hoge bomen overal rondom lei-lindes, een groot plein voor het café, een klein plein voor het dorpshuis, er zit een grote bocht in de weg om de snelheid te breken (denk ik) en wat parkeervakken iets verderop, de richtingwijzer is weg.

p1000864

p1000842

 

 

 

 

 

Ik geef de nieuwe situatie nog het voordeel van de twijfel. De verkeerssituatie is veel overzichtelijker. Het oogt heel ruim, straks leuk voor het terras voor het café. De bomen moeten gaan groeien, waardoor alles wel voller gaat ogen. Helaas staat ’s avonds alles vol met auto’s van café – of dorpshuisbezoekers. Of dat de bedoeling was van alle veranderingen?

p1000841

 

7 gedachtes over “Het plein

  1. Ons dorpje (5 straatjes) is er beter van geworden nadat het hele rioolstelsel moest worden vervangen, en ook de bestrating opnieuw werd aangepakt. Doorgaand verkeer kan minder snel rijden, dat is eigenlijk het belangrijkste pluspunt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s