Trekvogelpad: Ruurlo – Eibergen

Er zou een stevige koude oostenwind staan, dus kleedden we ons daarop. Maar de wind was te verwaarlozen en de zon had gewoon al kracht. Dus alle dubbele lagen verdwenen tijdens de wandeling in de rugzak. Het was gewoon heerlijk wandelweer. We liepen door overwegend  boerenland afgewisseld met houtsingels. In de buurt van Ruurlo zag je veel boerderijen met een ouderwetse waterput in hun tuin.p1000936 Hier en daar, op schaduwplekken, lag nog wat sneeuw .p1000939We staken de Slinge over, een beek, die eerst gekanaliseerd is en nu weer mag gaan meanderen. Dat is toch beter gebleken voor de natuur. Er was een opvallend bos ‘Waterster’ genaamd met een stervormige vijver. Het geheel is een 17e eeuws park, behorende bij ‘de Hoeve’. De vijver nu nog met een laagje ijs lag er mooi bij.p1000947 Aan het gefluit van de vogels in de bomen kon je wel merken, dat het voorjaar in aantocht is. We zagen een zwerm veldleeuweriken, de specht heeft heel wat afgetimmerd deze middag en ik spotte dit kleine vogeltje in de boom. Ik kan hem niet thuisbrengen. Misschien weet iemand wat het is. Hij is kleiner dan een mees.p1000944Langs de route van vandaag was er nergens een horecagelegenheid. We waren erop voorbereid, dus zochten we naar een andere geschikte plek om even te rusten. Dat werd een stoel uit de wind in de zon aan de rand van de ijsbaan van Haarlo. De beentjes konden even  omhoog op de kluunkleden die daar gedrapeerd lagen over wat bankjes. En de zon deed ook haar werk. p1000952Verkwikt liepen we de laatste kilometers naar de bushalte in Eibergen.

5 gedachtes over “Trekvogelpad: Ruurlo – Eibergen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s