Voorjaarsmoe of winterdip

Ik vond het een prachtige winter. Er waren veel dagen met helder weer, dus naar verhouding veel zon. We konden er naar believen op uit en werden niet weerhouden door grijze, niet uitnodigend weertypes. Dus eigenlijk is er geen rede om in een winterdip te raken. Toch is dat wat deze week zomaar gebeurt. Het regenachtige sombere weer dwingt ons nu wel tot binnen zitten. Daarbij hebben we last van beginnende griep, hoofdpijn, keelpijn, spierpijn. Ik vond het namelijk heel bijzonder dat ik de hele winter nog niet verkouden was geweest. Toen ik nog werkte overkwam me dat toch wel één à twee keer per jaar. Nu kwam ik niet met al die bacillen van schoolkinderen in aanraking dus leek ik de dans te ontspringen, tot deze week. Maar de griep zet ook weer niet door. Daar word ik dan weer ongeduldig van. Als je ziek bent is het dat duidelijk, maar dit vage ‘niet helemaal gezond voelen’ moet stoppen. Vanmorgen scheen de zon dus pakten we onze moeie lijven op en maakten een wandeling, lekker kop in de wind, flinke pas erin. De zware benen en het zweterige gevoel zijn signalen, dat er iets niet helemaal in orde is. Maar we zijn toch opgeknapt van de wandeling. p1000976

11 gedachtes over “Voorjaarsmoe of winterdip

  1. Herkenbaar… ik had voorjaarsvakantie met vage griepverschijnselen… wat uiteindelijk ontaardde in een oorontsteking. Ik ben nog aan het recupereren. Morgen weer aan de slag. Hou jullie recht, en af en toe eens hangen zoals op de foto mag ook!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s