De duinen in winterkleuren

Het was weliswaar maar voor even, maar de zon liet zich zien toen we in de duinen aankwamen. Dat was precies zoals voorspeld, dus hadden we nóg meer zin om de pas erin te zetten. Vanaf het parkeerterrein bij De Fransman in Bergen aan zee is het drie kwartier lopen naar het strand. Onderweg vielen ons de vele bruintinten op en de algehele kaalheid en daardoor de doorkijk op alles. Vooral de grilligheid van bomen in duinen zie je dan heel erg goed. Helaas verdween de zon toen we aan het stuk strandwandeling begonnen. Als we achterom keken waren we niet alleen, maar voor ons uit was er niemand te bekennen. We gingen bij paal 29, dat is strand Schoorl, weer de duinen in. De volgende keer dat we hier komen, kunnen we op het terras zitten, bij mooi weer uiteraard. Deze maand hebben ze nog nodig om de strandtent op te bouwen. Ze waren net begonnen. We pakten routebordjes op van het lange-afstands-pad Groot Friesland. Dat voerde ons door een voor ons nieuw duingebied en uiteindelijk terug bij de auto, heerlijk moe van de mooie winterwandeling.

11 gedachtes over “De duinen in winterkleuren

      1. Op dat vlak mogen we niet klagen. De voet van het duin ligt in onze tuin. We steken over en staan op het strand bij de vuurtoren. Idyllischer kan het niet. We genieten ook ten volle van dit plekje. We hebben weinig behoefte aan uitstappen en vakanties…

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s