Twee stegelkes

Tijdens het wandelen tref je de allerlei doorgangen aan om van het ene weiland in het andere te komen. Het zou een leuke fotoserie opleveren, als ik alle varianten op de foto zou zetten, waar we onderweg gebruik van kunnen maken.Ik beperk me even tot draaihekjes. In Limburg heten die stegelkes. Dit is een Nederlandse variant op het Krijtlandpad ergens bij de Geul. Dit is een Belgisch stegelke, die we zagen op de wandeling rondom Moresnet. Men spreekt in dat gebied Duits en Frans. Of een stegelke daar ook zo heet is me niet bekend.

8 gedachtes over “Twee stegelkes

  1. Ja, ze zijn leuk, die stegelkes. Ik kan me nog herinneren dat bij jullie achter het huis aan de Altaarstraat, als je uit het bos kwam en naar de Mariakapel liep, ook zo’n stegelke staat, waar je altijd met een zeer snerpend geluid doorheen draaide.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s