Bergen – Egmond

Met roodverbrande wangen zit ik op de bank na een heerlijke wandeldag. Aan zee lijkt het altijd nog wel helderder dan ergens anders. Zo prachtig vandaag! Vanaf de parkeer plaats bij de Fransman liepen we door de duinen naar Bergen aan Zee. De strandtenten zijn weer open, dus daar dronken we koffie, lekker uit de wind in de zon. We vervolgden onze trip langs het strand naar Egmond aan Zee. Het was er prachtig! We liepen met de wind in de rug en de zon in het gezicht. Goed ingesmeerd, maar ondanks dat deed die zon zijn werk goed.

 Door het super heldere weer zag je het windmolenpark goed liggen. Het is misschien jammer van de sky line, maar ik heb er geen probleem mee. Het is een noodzakelijk kwaad net als de hoogovens die we steeds voor ons zagen liggen. Maar alles is zover weg, so what.Vanuit Egmond met zijn vertrouwde vuurtoren zochten we een duinpad op, dat ons weer naar de parkeerplaats in Bergen moest brengen. Zonder kaart was het nog lastiger dan we dachten. We verdwaalden min of meer, maar kwamen daardoor in een prachtig natuurgebied, geen aangelegde paden meer, maar mul zand. Bijna liepen we het beschermde vogelbroedgebied in. Wat was het daar prachtig, maar voor ons was het een geploeter van jewelste, duin op, duin af, tussen de loslopende koeien en paarden door, richting de goede stand van de zon. Uiteindelijk vonden we een goed pad, dat ons door het bos weer bij de auto  bracht. We genoten enorm, hoewel het een zware wandeling was.

9 gedachtes over “Bergen – Egmond

  1. Op facebook las ik laatst dat het strand van Noordwijk vol lag met zeesterren. De volgende dag gaan kijken, we moesten toch op bezoek in Katwijk. Geen zeester meer te zien, echt geen eentje meer. En dan heb jij zo’n prachtige foto van zeesterren, ik kan het niet uitstaan.

    Liked by 1 persoon

  2. Ik ben liefhebber van de laatste foto. Voor deze schoonheid moet je echt oog hebben vind ik. De narcissen in samenspraak met de zon vertellen dat er een ander jaargetijde op komst is.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s