De Kosterij

Samen met een groepje ex-collega’s gingen we naar Midden Beemster. Eerst koffiedrinken bij één van hen thuis. De meesten van ons hadden elkaar ongeveer een half jaar niet gezien. Vier van de zes zijn gestopt met werken. Dat geeft veel gespreksstof. Leuk is het om de lijntjes met school weer even op te halen, maar het is ook leuk te zien hoe divers iedereen met zijn herwonnen vrijheid omgaat en invulling geeft. Bij een paar mensen brengt ziekte wel een beetje een kink in de kabel, maar over het algemeen gaat het goed met ons. Voor de lunch gingen we naar De Kosterij een restaurant annex winkel die gerund wordt door ‘mensen met mogelijkheden’. (een positiever woord voor verstandelijk beperkte mensen) Ik vind het altijd bijzondere plekken. Je moet wel eens lang wachten, er gaat wel eens iets mis, maar als je ziet hoe de werknemers groeien in hun rol en trots zijn op hun eigen prestaties, heb je dat er graag voor over. En de lunch was erg lekker!De Kosterij is gevestigd in een mooi statig pand vlakbij de kerk en het plein in Midden Beemster. Museum Betje Wolf ligt ernaast.

5 gedachtes over “De Kosterij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s