Marken met Marthy en Mart

Nog net voordat ze weer naar de Ardèche vertrekken, kwamen Marthy en Mart nog even wat Noord Hollandse lucht opsnuiven. We gingen Marken in de rondte lopen. We troffen het enorm met het weer, het was Holland op zijn best. Nadat de gewone schoenen waren verwisseld voor wandelschoenen  vertrokken we richting de Rozenwerf. Op Marken staan de verschillende buurtschappen op een terp. Je noemt het een werf. Ze bouwden huizen dichtbij elkaar beschut tegen weer en wind. Helaas konden we niet helemaal tot bij de vuurtoren ‘het Paard van Marken, komen, want het hek was dicht. Maar het blijft ook van afstand een imposant gezicht. We lunchten aan de waterkant op een bankje net als deze gasten, die een beetje in ons uitzicht gingen zitten.  En verder liepen we weer. Nu langs de noordkant van Marken, waar we zicht kregen op een modernere woonwijk. We dwaalden nog even rond door het oude gedeelte van Marken, voordat we in de haven neerstreken op een terras in de zon.  Marken blijft speciaal. Er is zoveel authentieks bewaard, wat nog doet denken aan de tijd dat Marken nog echt een eiland was. Na de koffie liepen we nog de laatste paar kilometers naar de auto terug. Marthy en Mart nemen in hun rugzak deze Hollandse herinnering mee naar Frankrijk.

11 gedachtes over “Marken met Marthy en Mart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s