De grutto

Waar wij een aantal jaren geleden elk voorjaar overal grutto’s zagen in ons Waterland zijn ze de laatste jaren gewoon verdwenen. Het was dan ook heel bijzonder dat we er tijdens onze wandeling op Marken verschillende zagen. Hier doen de boeren het dus goed, althans ze geven de grond de geschikte behandeling zodat de kievit (ja, die zagen we ook)  en de grutto daar willen gedijen. In Vrij Nederland staat een alarmerend artikel over de intensieve landbouw in ons land en de ondergang van de weidevogel als er op deze manier doorgewerkt wordt. Wat een verarming van de natuur als deze prachtige vogels niet meer terugkomen naar ons land.  De landbouw moet anders en het consumentengedrag uiteraard ook. https://www.vn.nl/de-hele-landbouw-moet-anders/

3 thoughts on “De grutto

  1. Wij hebben een behoorlijk grote wei achter ons huis, waar vanaf half maart niet meer wordt gemaaid, waar we geen (kunst)mest strooien en zeer zeker geen gif spuiten. En nu maar wachten op de Grutto ……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s