Het Schoolhuis

Ik wandel liever dan dat ik fiets. Toch heb ik een fietstocht gemaakt van zo’n 36 kilometer in bijna 2 uur. Dat komt door twee dingen. We hebben vage plannen om een fietsvakantie te gaan doen. Op zich vind ik het wel leuk om steeds verder, ergens naar toe te fietsen, dus niet in een rondje terug. Dat doe je met een lange afstands-fietstocht. Daarvoor moet je natuurlijk wel fietsconditie opdoen.

Verder helpt het om een doel te hebben. Er moet mij zogezegd een worst voorgehangen worden. Dat was het terras van Het Schoolhuis in Holysloot. Het was prachtig weer, weliswaar stond er een behoorlijke wind, maar het was wel 20 graden. Dus konden we heerlijk uitrusten op het terras.

Nadat ik nog even in Holysloot rondgelopen had en wat foto’s kon maken, was het tijd om aan de terugtocht te beginnen. Langs het IJsselmeer door Uitdam naar de dijk richting Marken fietsten we fluitend voor de wind. Verder richting huis maakten we gebruik van  de boerderijen om een beetje uit de wind te blijven en ik fietste waar nodig in de luwte van manlief. Het was een heerlijke eerste voorjaarstocht in onze eigen regio Waterland. Het smaakt naar meer.

7 gedachtes over “Het Schoolhuis

  1. Holysloot, daar zijn we twee keer wandelend doorheen gekomen. De eerste keer tijdens een winterse dag, over het ijs, dat was met het Trekvogelpad. En laatst met het Zuiderzeepad deden we weer Holysloot aan. De eerste keer gegeten in het Schoolhuis, de tweede keer koffie met heerlijke zelfgemaakte appelgebak.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s