Singer

Al weer een tijd geleden, dat we in het Singermuseum in Laren waren. Vóórdat de tijdelijke tentoonstelling afgelopen is wilde ik er nog graag heen. De Nederlandse fotografe Desiree Dolron vulde de hoofdzalen met haar werk, dat heel divers is. Zo is er een serie onder water gefotografeerd. Met een bepaalde lichtinval en bewerking levert het een heel aparte sfeer op. Ook een serie over religieuze gebruiken was te zien. Dat waren voor haar doen vrij onbewerkte zwart wit foto’s. Het onderwerp maakte de foto’s van zichzelf al indringend genoeg. Verder foto’s met bepaalde opstellingen Xteriors genaamd. Dit werk roept associaties op met beroemde schilderijen uit het verleden. Het verschil van foto met schilderij wordt heel vaag. Ik vond het werk van Desirée  mooi in volmaaktheid.

Desiree Doldron mocht de tuinzalen van het museum als gastcurator aankleden met haar keuze uit de Singercollectie. Daarvoor koos ze als thema het vrouwelijk naakt van de schilders Leo Gestel en Jan Sluijters. Vooral van de laatste vind ik het werk altijd mooi.  Ik heb  twee naakten van Sluijters gefotografeerd, die ik het allermooiste vond.

3 gedachtes over “Singer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s